Ja sagribās, ko garšīgu svētdienas pēcpusdienā, bet ārā sals un nav nekādas vēlēšanās iet ārā, tad jātaisa kkas garšīgs pašiem no tā, kas ir mājās. Piemēram, mafinus jeb keksiņus. Šo vienkāršo recepti esmu atradusi kkur netā un pielāgojusi savām vajadzībām. Tātad vajadzēs: 3 olas, 300g cukura,300g miltu, 150ml piena, 75g sviesta, 1,5tējkarotes cepamā pulvera. Es vēl pieliku vaniļas cukuru, un pierīvēju 1citrona miziņu. Iepriekšējā reizē liku klāt kakao.
Olas saputo ar cukuru. Izkausē sviestu, pievieno pienu un uzvāra. Iemaisa silto kausējumu olās. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Pilda mafinus formiņās līdz pusei (es šoreiz pildīju tikai līdz 1/3) un cep 200 grādos ~15-20 min. (sagaida zeltainu maliņu). Šoreiz dekorējām ar riekstiem un baltajām cukura pērlītēm ( mazi cukura graudiņi, kuri cepeškrāsnī nekūst).
No attiecīgā mīklas daudzuma šoreiz man sanāca 30 kēksiņi.
Lai labi garšo! 🙂